Op de Feijterhof in Itterbeck hebben de weidevarkens een lang, goed en gelukkig leven. Geroemd om de kwaliteit van het vlees kruisen we hier raszuivere Bunte Bentheimer zeugen met een Deense Duroc beer. Weidevarkens die diervriendelijk en antibioticavrij opgroeien. 

 

Hier eten ze gerst, tarwe & koolzaad, uit de regio. Geen soja, geen mais, geen kant- en klare brokken. Dit geeft het vlees zijn bijzondere eigenschappen. Het is gezonder, roder van kleur en veel smaakvoller.

 

Wij zijn een samenwerkingsverband aangegaan met boer Lambertus. Die inmiddels 6 BBS zeugen van ons heeft en daarmee volgens onze methode fokt. De jonge varkens komen al met 30 kilo bij ons verder groot gebracht te worden.

 

De EU-gecertificeerde worstmakerij is in Itterbeck, op de Feijterhof hier wordt alles geproduceerd. In Hengelo is alleen de winkel en hier wordt op woensdag alles uitgebeend. De klant kan dit ook ter plekke zien.

 

Een kijkje achter de schermen bij de Feijterhof? Bekijk die video hier (in Duits)


Compleet assortiment:

 

De authentieke smaak van vroeger

Onze worst wordt op een natuurlijk manier in onze speciale droogkamers gedroogd, in dit ideale klimaat zorgt een optimale vochtigheidsgraad en temperatuur voor de juiste rijping. De traditionele smaak die het mee krijgt door deze rijping wordt begeleid door één van peper. Naast de natuurlijke metworst produceren wij ook salami met knoflook/venkel/Hongaarse paprika en chorizo.
 
Coppa, culatello, luchtgedroogde hammen, buikspek of pancetta, bacon. Allemaal gedroogde vleeswaren. Gezouten met Keltisch zeezout uit de Guérande, Frankrijk. Droogzouten en daarna aan de lucht rijpen of eerst roken en dan drogen. Roken gebeurd in de rookkast met beukensnippers, op traditionele manier. De luchtgedroogde ham rijpt tussen de 12 en 24 maanden in een rijpingskamer.
 
Al onze vleeswaren worden zelf geproduceerd. In onze winkel in Hengelo verkopen wij alleen maar zelf geproduceerde vleeswaren. Zo kunnen wij de klanten ook precies vertellen wat er in de worst aan kruiden zit.
Klanten met een glutenvrij of lactosevrij dieet zijn bij ons aan het goede adres.
 
Naast de gedroogde vleeswaren maken we natuurlijk nog veel meer o.a. gekookte en gekruide ham, gebraden gehakt, preskop, rosbief, leverworst, hausmacher, baklever-en bakbloedworst, rookworsten en knakworsten. Teveel om alles op te noemen. Kom lekker zelf kijken en proeven in onze Slagerij in Hengelo.

 

Naast het vlees heeft u ook keuze uit onderstaande producten:


Brood van Menno
Eieren van de Boderie
Jam en chutney van Nye Eskes
Bier van Othmar
Kaas van Remeker
Kefir en yoghurt van Rauwpower
Mozzarella van de Twentse Buffelfarm
Mosterd van Ton’s Mosterd
Vruchtensappen van Oold Bleank
Blauwe bessensap en jam van de Greftenhoeve
Boter en pasta van Keuper
Ghee van Ghee Easy